Ke nānā aku nei ʻo EU iā Tesla, BMW a me nā mea ʻē aʻe e uku i $ 3.5 biliona pāhana pākaukau

BRUSSELS (Reuters) - Ua ʻae ka European Union i kahi hoʻolālā e pili ana i ka hāʻawi ʻana i ke kōkua mokuʻāina iā Tesla, BMW a me nā mea ʻē aʻe e kākoʻo i ka hana ʻana o nā pahu uila kaʻa, e kōkua ana i ka bloc e ʻoki i nā lawe mai a hoʻokūkū me ke alakaʻi ʻoihana ʻo Kina.

ʻO ka ʻae ʻana o ka European Commission i ka 2.9 billion euro ($3.5 billion) European Battery Innovation project, ma hope o ka hoʻomaka ʻana ma 2017 o ka European Battery Alliance e manaʻo nei e kākoʻo i ka ʻoihana i ka wā o ka neʻe ʻana mai nā wahie fossil.

"Ua ʻae ke Komisina EU i ka papahana holoʻokoʻa.ʻO nā leka hoʻomaopopo kālā a me nā kālā kālā no kēlā me kēia ʻoihana e hahai i ka pae aʻe, "i ʻōlelo ʻia e kahi ʻōlelo a ka ʻoihana ʻoihana Kelemania e pili ana i ka papahana e hoʻomaka ana a hiki i 2028.

Ma ka ʻaoʻao o Tesla a me BMW, ʻo nā hui 42 i kau inoa a hiki ke loaʻa i ke kōkua mokuʻāina ʻo Fiat Chrysler Automobiles, Arkema, Borealis, Solvay, Sunlight Systems a me Enel X.

Ke hoʻokipa nei ʻo Kina ma kahi o 80% o ka honua lithium-ion cell output, akā ua ʻōlelo ka EU e hiki ke hoʻokō iā ia iho i ka makahiki 2025.

E loaʻa mai ke kālā papahana mai Farani, Kelemānia, Austria, Pelekiuma, Kroasia, Finland, Helene, Polani, Slovakia, Sepania a me Suedena.Ke manaʻo nei hoʻi e huki i ka 9 biliona euros mai nā mea hoʻopukapuka pilikino, wahi a ka European Commission.

Ua ʻōlelo ka waha ʻōlelo Kelemania ua hoʻolako ʻo Berlin i kahi kokoke i 1 biliona euros i loaʻa no ka hui pū ʻana o ka pā uila a hoʻolālā e kākoʻo i kēia papahana me kahi 1.6 biliona euros.

"No kēlā mau paʻakikī hou no ka hoʻokele waiwai o ʻEulopa, hiki i nā pilikia ke nui loa no ka moku'āina hoʻokahi a i ʻole hoʻokahi hui e lawe hoʻokahi," i ʻōlelo ʻia e ke Komisina Hoʻokūkū ʻEulopa ʻo Margrethe Vestager i kahi kūkā nūhou.

"No laila, he mea kūpono no nā aupuni ʻEulopa e hui pū e kākoʻo i ka ʻoihana i ka hoʻomohala ʻana i nā ʻenekini hou a me ka hoʻomau," wahi āna.

Hoʻopili ka papahana ʻo ʻEulopa Battery Innovation i nā mea āpau mai ka ʻohi ʻana i nā mea maka i ka hoʻolālā ʻana a me ka hana ʻana o nā cell, i ka hana hou ʻana a me ka hoʻokuʻu ʻana.

Hōʻike ʻia e Foo Yun Chee;Nā hōʻike hou e Michael Nienaber ma Berlin;ʻO ka hoʻoponopono ʻia e Mark Potter lāua ʻo Edmund Blair.

 hzjshda1


Ka manawa kau: Apr-14-2021